به گزارش ایرنا، فواد حسین وزیر خارجه عراق روز یکم مرداد ماه جاری از دیدار بعدی عربستان و ایران در بغداد به صورت علنی به درخواست ولی عهد سعودی خبر داد و گفت مقدمات دیدار علنی نزدیک بین عربستان و ایران در سطح وزرای خارجه به میزبانی بغداد درحال انجام است.
وی افزود: عربستان در حال حرکت به سمتی است که «اقتصاد» در آن جایگاه اول را خواهد داشت. ریاض برنامه های جاه طلبانه ای برای غیرنفتی کردن اقتصاد خود، کربن زدایی و حرکت به سمت انرژی سبز، تبدیل شدن به یک هاب گردشگری، جذب سرمایه گذاری خارجی، جذب شرکت های خارجی با فناوری بالا و اقتصاد هوشمند دارد. تمامی اینها نیازمند داشتن یک فضای ایمن در درجه اول است.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی نیز در ماه مارس و در گفت وگو با مجله آتلانتیک گفت که کشورش و ایران همسایه یکدیگر هستند و نمی توانند از دست هم خلاص شوند؛ چاره مشکل آنها نیز همزیستی است.
محمد راغب اوغلو\xa0 Mehmet Rakipoglu یکی از کارشناسان مسائل خلیج فارس در موسسه خاورمیانه ترکیه نیز تصریح کرد: عربستان سعودی از زمانی که بایدن در آمریکا به قدرت رسیده «مشتاق عادی سازی روابط خود با تهران» بوده است.
در روز پانزدهم جولای و در جریان اولین سفر رسمی جو بایدن به عنوان رییس جمهور آمریکا به خاورمیانه، واشنگتن و ریاض بر اهمیت متوقف کردن ایران از دستیابی به تسلیحات هسته ای تاکید کردند. در جریان سفر بایدن به سرزمین های اشغالی فلسطین هم که بخشی از سفر منطقه ای رییس جمهور آمریکا بود، وی به همراه یاییر لاپید نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی بیانیه ای را صادر و بر تعهد خود نسبت به این هدف تاکید کردند.
در ادامه مقاله چاینا دیلی آمده است: دینا یولیانتی سلیمان، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه اندونزی، در این خصوص اظهار داشت: مقامات سعودی "این بار منطقی تر عمل می کنند" زیرا متوجه شده اند که نقش هژمونیک آمریکا در منطقه دیگر مانند گذشته نیست. در بحران روسیه و اوکراین، آمریکا "حتی کشورهای اروپایی را مجبور کرد تا بهای درگیری را بپردازند. "
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه چاینا دیلی در این مقاله نوشت: فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان در حاشیه اجلاس شورای همکاری خلیج فارس در جده به خبرنگاران گفت که گفت وگوها بین کشورش با ایران مثبت بوده و ما دست خود را برای عادی سازی روابط به سوی ایران دراز می کنیم.
وی افزود: مقامات عربستان سعودی به خوبی می دانند که هیچ قدرت خارجی بخاطر حمایت از آنها دست به اقدام نظامی و جنگ نمی زند و آنها باید به نیروی خودشان متکی باشند.