قطعاتی مانند خازن، ترانزیستور، انواع مقاومتها و دیود، آیسی و ورودیهای دیگری، روی این برد پیادهسازی شدهاست. در سال ۲۰۲۰ درآمد حاصل از فروش مادربرد کمپانی گیگابایت، چیزی در حدود ۱.۹۴ میلیارد دلار برآورد شد که آن را به یکی از برترین برندهای مادربرد جهان تبدیل کرد. برای این که بتوانید نوع رم سیستم خود را تشخیص دهید، مطلب روشهای شناسایی رم کامپیوتر را مطالعه کنید.
مادربرد ایسوس مدل B650M-A WIFI PRIME
این سوکت CPU با پردازندههای Intel Core 2 Dou، Intel Core 2 Quad و Intel Xeon سازگارن. پردازندههای Durons و AMD برای مادربردهای سوکت A طراحی شدن و سرعت باس اونها بین 100 تا 200 مگاهرتزه. این نوع مادربرد 462 پین پردازنده دارن و از پکیجینگ PGA هم پشتیبانی میکنن. کارهایی مثل رندر کردن تصویرهای 3D، ویرایش ویدئو، گیمهای سنگین با تنظیمات گرافیکی Ultra (بالاترین کیفیت) و Frame rate بالا و کارهای دیگهای که یک مادربرد استاندارد ATX نمیتونه انجام بده، توسط مادربرد E-ATX قابل انجامه.
شاید استفاده از کلمه «مادر» در نام این قطعه نیز به دلیل همین نقش مدیریتی آن باشد. بسیاری از مؤلفههای حیاتی کامپیوتر بر روی مادربرد قرار میگیرند، از جمله سی پی یو (پردازنده یا CPU)، کارت گرافیک، حافظه و رابطهای دستگاههای ورودی و خروجی. برای ارتقای کامپیوتر خود، باید با مادربرد به خوبی آشنا باشید و اجزای کامپیوتر خود را متناسب با مادربرد خود تهیه کنید. این نکته برای گیمرها بیشتر اهمیت دارد و باید هنگام تهیه اجزای مختلف سیستم، به آن توجه کنند. در این مطلب قصد داریم درباره قیمت مادربرد، انواع مختلف آن و تفاوتهای مادربردهای معمولی و گیمینگ صحبت کنیم.
asus Prime Z790-P WIFI-CSM DDR5 Motherboard
مادربردهایی که بودجهی پایین میطلبند، چیپستهای آنلاک ندارند، اما ممکن است که مدلهای گران قیمت از مادربردهای ITX، دارای تراشههای قفل نشده باشند که برای اورکلاک پردازندهها مورد استفاده قرار میگیرد. این سوکت دارای چند گیره است که با استفاده از آنها باید سی پی یو را در جای خود ثابت کرد و سپس فن را روی آن قرار داد. اما این قسمت بسیار حساس است و نباید هیچگونه فشاری در زمان نصب CPU به آن وارد شود. در مادربرد های رایج، معمولا تنها یک اسلات برای اتصال CPU وجود دارد ولی در رایانهها قدرتمندتر مانند سرورها چند سوکت برای اتصال CPU تعبیه شده است. اما از امکانات مادربرد که بگذریم باید بگوییم هر مادربردی قابلیت نصب در کیس متناظر با خود یا کیسهای بزرگتر را دارد. به عبارت دیگر، مادربردی که اندازه آن Mini ITX است در کیسهای Mini ITX و همچنین در کیسهای Micro ATX و ATX هم نصب میشود اما مثلا مادربردی که اندازه آن Micro ATX است در کیسهای Micro ATX و ATX نصب میشود ولی قابلیت نصب در کیسهای Mini ITX را ندارد.
- اگر به طرز قرارگیری مادربرد در داخل بدنه سیستم دقت کرده باشید، ملاحظه خواهید کرد که یکی از این دو تراشه در بالا و دیگری در پایین قرار می گیرند.
- خیلی نرم افزار وجود داره که میتونن فرایند شناسایی برند مادربرد را برای ما انجام بدهند.
- تمام این نکات شما را برای خرید بهتر و دقیق تر یک مادربرد آماده تر ميكند.
- قیمت مادربرد با فرم فاکتور Mini-ITX معمولاً پایین است و این یکی از مزایای آن است.
حال که با نکات مهم خرید مادربرد آشنا شدید، میتوانید برای مشاهده قیمت مادربرد و مشخصات مختلف آن (از جمله مادربردهایی که در این مطلب معرفی کردیم) به زومیت مراجعه کنید. ممکن است قیمت مادربرد برای خرید بهترین مادربرد بالا باشد، اما باید بدانید که کاربران معمولی به خرید مادربرد پیشرفتهای که برای محاسبات در سطح سازمانی یا کامپیوترهای گیمینگ طراحی شدهاند، نیازی نخواهند داشت. این اسلات برای اتصال کارت گرافیک مورد استفاده قرار میگیرد، در برخی از بردها پردازنده گرافیکی به همراه مادربرد وجود دارد، به همین دلیل ممکن است این اسلات را بر روی آنها نبینید. پس از بررسی مشخصات و ویژگی های مادربرد، اکنون نوبت به بررسی قیمت مادربرد به عنوان یک کالای ضروری فرا میرسد. از نظر قیمتی، مادربردها طیف وسیعی را شامل می شوند و قیمت های بسیار متنوعی را در بر دارند. به طور کلی مادربردهای دست اول و آکبند از حدود یک میلیون تومان شروع می شود ولی با توجه به کارایی، قیمت این کالا تا 20 میلیون تومان متغیر خواهد بود و شما می توانید در این میان، با توجه به نیاز خود، مناسب ترین مادربرد را تهیه نمایید.